Het Urkerland
De winnaars (v.l.n.r.): Jan Strijker, Erik en Nienke Loosman, Saartje Kramer, Edi Visser (Het Urkerland), Femmie Schiffmacher en Co Visser. Willyjanne Korf staat niet op de foto. De winnaars (v.l.n.r.): Jan Strijker, Erik en Nienke Loosman, Saartje Kramer, Edi Visser (Het Urkerland), Femmie Schiffmacher en Co Visser. Willyjanne Korf staat niet op de foto.
0

Achternamen Crypto heel erg lastig

De winnaars van de puzzels uit de kerstkrant zijn bekend. Woensdag werden ze in het zonnetje gezet. Ze ontvingen elk een bon van Jan de Slager en van Bakkerij Brouwer.

De oplossing van de, lastige, Urker Achternamen Crypto was als volgt. Negatieve elfde: Mink; Sneeuw is de bedoeling: Roos; Digitale variant van 17 horizontaal: Evink; Ga mee, want die bokser wint altijd: Koman; Daar is überhaupt geen woord Frans bij: Duits; Gegeven goedzak: De Borst; Stikstofprobleemveroorzaker: De Boer; Nagekomen bericht: Post; M'n mening is afgerond: Vink; Het eerste klimmetje is op de oudste werf: Hellinga; Van die eerste tweezitter ontbreekt een onderdeel: Tadema; Dat wordt een opdrogend strand: Muller; Verkorte fysiotherapiestudie: Fleer; 1000 (duimpje): Kok; Onvolledig verwijderen, dat is een zekerheid: Wisse; Ook al begint het verward en onrecht, het eindigt in een boom: Romkes; De krant verschijnt als je orde in de chaos hebt geschapen: Gnodde; (Geen) slagersgevogelte: Vink; Veterknoop kreeg lettervorm: Strikwerda; Voorziet 24 horizontaal van materiaal: De Boer; Verzending komt uit het Midden-Oosten: Posthumus; etal of täps, is dat Nederlands of lees ik het verkeerd?: Taal; Onder Urker burgemeesters is dat het alternatief voor een kade: Laan; Vernielzuchtig stel uit Drenthe: Van Dalen; Achteraf gezien roep je die woonark op om te stoppen: Kramer; Een leeg percussieinstrument, is dat een soort grap?: Tromop.