Het Urkerland

Palenscherm nadert zijn voltooiing

De vernieuwing van het palenscherm aan De Noord vordert. De aannemer hoopt uiterlijk in oktober klaar te zijn met het vervangen van het gehele scherm aan De Noord en Pyramideweg.

Het is een pittige klus; het vervangen van het palenscherm aan De Noord. Het oude, grotendeels vergane scherm moest verwijderd worden; daarna moet elke nieuwe paal met uiterste precisie waterpas in de grond gezet. 

De werkzaamheden lopen niettemin op schema, zo laat de gemeente weten. ,,De aannemer is net begonnen met de vervanging van het derde scherm van de in totaal zes te vervangen schermdelen. We zijn uiterlijk in oktober klaar met het vervangen van het gehele scherm aan De Noord en Pyramideweg, waarna het rondje Eiland Urk (de wandel- en fietsroute inclusief informatiepunten) waarschijnlijk in november wordt geopend.'' 

De bijeenkomsten om de inhoud te bepalen van de informatiepunten, zijn in verband met het coronavirus enige tijd opgeschort, maar volgens de gemeente is er nog voldoende ruimte in de planning om geen vertraging op te lopen. Wat betreft het werkschema: voor de bouwvak moet het grondwerk, de bestrating en beplanting op de Noord klaar zijn, na de bouwvak starten de werkzaamheden aan de Pyramideweg. Ook staat er nog een bewonersavond op stapel.