Het Urkerland
De aangebouwde vleugel van de Jachin Boazkerk wordt gevuld met nieuwe kerkbanken uit Slovenië. De aangebouwde vleugel van de Jachin Boazkerk wordt gevuld met nieuwe kerkbanken uit Slovenië.
0

De kerkbanken zijn er, nu het orgel nog

Een vrachtwagen uit Slovenië leverde woensdagochtend het laatste deel van de kerkbanken af bij de Jachin Boazkerk, de plaatselijke Oude Gereformeerde Gemeente in Nederland. De banken zijn bestemd voor de 'kraak' van de nieuwe vleugel. Intussen worden hard gewerkt aan het uitgebreide kerkgebouw en de nieuwbouw van de zaalruimte ernaast.

De kerkbanken passen precies bij de banken die al in het kerkgebouw staan en die onlangs opnieuw geverfd werden. De keuze voor Slovenië had vooral te maken met de prijs én met de goede kwaliteit die daar geleverd kan worden. Eén Urker bank ging die kant op als voorbeeld en inmiddels zijn er zo'n zestig retour gekomen. De fabriek, genaamd Skrabl, levert ook het nieuwe pijporgel voor de kerk. Begin juli gaat een afvaardiging van de gemeente naar Slovenië om alle onderdelen op de juiste manier te nummeren en in te pakken. Zo moet het orgel op Urk vervolgens soepel in elkaar gezet kunnen worden.

In de kerkzaal moet de komende weken nog veel gebeuren, waarbij eerst de banken geplaatst worden op de nu nog lege galerij. Daarna worden opnieuw steigers opgebouwd om het orgel te plaatsen op het plateau boven de preekstoel. Mogelijk kan in de tweede helft van augustus het werk afgerond worden.