Het Urkerland
Anne Kramer in actie. Foto: Meindert Koffeman Fotografie Anne Kramer in actie. Foto: Meindert Koffeman Fotografie
0

Succes met wedstrijden op eigen terrein

De wedstrijdrijders van de Orcaruiters strijden vanaf komende zaterdag weer voor prijzen; de paardensportwedstrijden gaan weer van start. In eigen huis werd in aanloop daarnaartoe een aantal oefenwedstrijden gehouden. Het bleek een mooi meetmoment.

Op zaterdag werd ook de hoogste klasse op Urk gereden: de grand prix en de subtop. Wederom kregen de organisatie en de vereniging lovende woorden van deelnemers te horen over de accommodatie en organisatie, een opsteker!
In de klasse Z1 kwam Anna Kapitein aan start. De eerste proef had de combinatie last van spanning, maar na geruststellende woorden van de jury ging het een stuk beter. Met 204 punten pakte ze een winstpunt. In de klasse L1 pakte Anne Kramer met twee keer 189 punten, twee winstpunten. Ente van Veen behaalde met 180 en 184,5 punten, twee winstpunten. In de klasse L2 startte Hester Evink en nam twee winstpunten mee naar huis. In de klasse B kwam Hanna Kramer van start. Zij reed haar twee beste proeven ooit, die beide beoordeeld werden met 201,5 punten, goed voor vier winstpunten. In de klasse B pony deed Joanne Kramer met Hannalou mee en behaalde 199,5 en 189,5, goed voor drie winstpunten. Dit duo is nu in training voor de klasse L2.