Het Urkerland
Riekelt Snoek legt aan: 4-6. Riekelt Snoek legt aan: 4-6.
0

De Kof start teleurstellend

Ook in de tweede officiƫle wedstrijd van het nieuwe seizoen, heeft ZVV Urk/Bakkerij de Kof een nederlaag geleden. Na een fikse achterstand, konden de zaalvoetballers in de slotfase niet dichterbij komen dan een 5-7 eindstand tegen Het Vennewater uit Heiloo.

In de eerste minuten nam De Kof het initiatief en leek het ook de wedstrijd onder controle te krijgen. Maar na vijf minuten spelen keek de ploeg toch tegen een 0-1 achterstand aan, toen Sander Heimens na geklungel voor eigen doel de tegenstander de gelegenheid gaf om toe te slaan. 

Desondanks raakte de selectie van coach Andy de Jong niet van streek en werd het twee minuten later 1-1, toen Kees de Boer een vrije trap binnenschoot. Daarna ging het mis voor De Kof, dat stroef speelde, niet in zijn spel kwam en afgetroefd werd in de omschakeling door de jonge, frisse zaalvoetballers uit Heiloo. Binnen enkele minuten was het 1-3 en voor de rust liep Het Vennewater zelfs uit naar 1-4.

In het tweede bedrijf werden de zorgen voor De Kof alleen maar groter en groter, toen Het Vennewater op 1-5 kwam. Een forse achterstand in eigen huis, dat is iets wat het thuispubliek niet gewend is. Het was inmiddels bij het publiek wel duidelijk dat er iets moest gebeuren. De kelen werden gesmeerd, met als doel om De Kof vooruit te schreeuwen, en in de hoop de ploeg terug te laten keren in de wedstrijd. Dit lukte ook. Met een spelende keeper, in de persoon van Kees de Boer, ging De Kof op jacht naar de aansluiting, een alles of niets actie. Aanvankelijk leverde dit resultaat op, nadat Klaas Jelle Romkes en Riekelt Snoek de stand terugbrachten naar 3-5. Toch wist Het Vennewater weer iets terug te doen en de 3-6 te noteren, hierdoor was de echte spanning, die toch nog even voelbaar was, weer verdwenen. 

Twee minuten voor tijd wist Riekelt Snoek nog zijn tweede treffer te noteren, 4-6. Maar er bleek helaas weinig tijd over voor een magische ontsnapping. In de slotminuut was het eerst Vennewater dat de 4-7 scoorde, waarna het slotakkoord was voor de Urkers, 5-7. Een nederlaag betekent een valse start in de competitie. Uiteraard nog geen man overboord, maar met twee uitwedstrijden op het programma (ONR en IFC Zwolle) is De Kof er alles aan gelegen om op vreemde bodem de volle buit te pakken.