Het Urkerland
<p>n Op de foto: Petra Kalter (welzijnsfunctionaris), Esther Koffeman (opleidingsco&ouml;rdinator) en Louise Romkes (vlnr).</p> <p>n Op de foto: Petra Kalter (welzijnsfunctionaris), Esther Koffeman (opleidingsco&ouml;rdinator) en Louise Romkes (vlnr).</p>
0

Talma Urk: ‘Iedereen gaat de schoolbanken in'

Van receptioniste tot verpleegkundige en van kantoorpersoneel tot welzijnsmedewerkers: alle medewerkers van Talma Urk schuiven dit najaar de schoolbanken in voor de training persoonsgerichte zorg. ,,Persoonsgerichte zorg houdt in dat de zorg is afgestemd op iemands persoonlijke behoeften. Een vorm van zorg die leidend is binnen onze organisatie. Daarom volgt iedereen nu deze training”, vertelt Louise Romkes, casemanager Dementie.


De medewerkers van Talma Urk volgen de training thuis vanuit een e-learningsprogramma. De cursus bestaat uit verschillende modules en duurt ongeveer een jaar. Per module staat een afsluitende themabijeenkomst op de planning in kleine teams. ,,Persoonsgerichte zorg richt zich op elke cliënt individueel: wat heeft iemand nodig om gelukkig te zijn of te worden? Hobby’s en familieleden spelen daarin bijvoorbeeld een belangrijke rol.”

Talma Urk biedt ook aan familieleden van de thuiszorgcliënten de mogelijkheid om modules uit de training te volgen. Donderdagavond volgde de eerst groep familieleden een cursus over het thema sociale benadering.

,,Participatie van de omgeving en verbinding met de naasten van de cliënten is ontzettend belangrijk. De reacties van de eerste deelnemers waren heel positief: ,,Een mooi aanbod vanuit Talma Urk, ik zie ernaar uit om meer te leren over dementie, zodat ik mijn geliefde beter kan begrijpen.''
De module ‘Dementie Thuis' wordt twee keer aangeboden voor familieleden van cliënten van Talma Thuiszorg. De tweede avond is op 9 maart.

Voor meer informatie neem contact op met Louise Romkes via 681735.