Feest voor Urker Jachthoornkorps

Algemeen
De leden van het Jachthoornkorps en het Jeugdkorps gaan aanstaande maandag, dinsdag en woensdag weer langs de deuren in het kader van de jaarlijkse donateursactie. Om instrumenten en uniforms te kunnen bekostigen is dit nodig voor de vereniging.Ook het clubblad de Postiljon wordt tijdens deze actie bezorgd. Veel gezinnen en bedrijven zijn al donateur en mede dankzij hen kan de Showband telkens weer de Urker festiviteiten opfleuren met show en muziek. Dat bewees het korps afgelopen Koninginnedag maar weer.

20 jaar showband
Showband Urk bestaat dit jaar 20 jaar en dat wil de muziekvereniging niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom wordt op 21 juni de Nationale Jachthoorndag op Urk gehouden. Dit betekent dat er ongeveer 12 verschillende jachthoornkorpsen uit heel Nederland naar Urk komen om hier een straatparade te verzorgen. Ook treedt het Nationaal Groot Jachthoornkorps op, dat bestaat uit 275 muzikanten. Op zaterdag 4 oktober wordt voor de donateurs de traditionele toeteraved gehouden. De organisatie wil daar een spectaculaire en fantastische avond van maken. De Showband heeft de nodige optredens op het programma staan. Zo halen ze op 15 mei in Lelystad de avondvierdaagse binnen, net als vorig jaar. Op 17 mei is het korps in Attractiepark Slagharen te vinden en mogen de kinderen alle attracties uitproberen. Ook bij deze optredens zijn Urker supporters van harte welkom.
Iedereen die wel donateur is, maar geen Postiljon ontvangt, kan contact opnemen met Jantina van der Gugten, telefoon 686162. Ook voor adreswijzigingen kan met haar gebeld worden. De showband bedankt alle donateurs voor de steun in de afgelopen jaren en hoopt samen de volgende 20 jaar tegemoet te gaan.