Opnieuw grote alcoholcontrole

Algemeen
De politie heeft vrijdagnacht voor de derde opeenvolgende week een grootscheepse alcoholcontrole gehouden. Er werden acht bestuurders aangehouden. Daarvan hadden er zes te veel gedronken om te mogen rijden.Er werd op drie locaties gecontroleerd, namelijk op de Vormtweg, op de Vlaak en op de Lange Dam. De percentages liepen op tot 540 ug/l, oftewel 1,22 promille. De controle ging gepaard met een alcoholcontrole in Emmeloord. In beide plaatsen werden in totaal 229 bestuurders gecontroleerd.
De controle maakte deel uit van een wetenschappelijk onderzoek. Dat vindt jaarlijks plaats, waarbij medewerkers van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid tal van gegevens vastleggen over het alcoholgebruik in het verkeer.

Opnieuw raak
Zaterdagavond was het opnieuw raak. Toen werd op het Zuiderhoofd een 20-jarige automobilist aangehouden. Hij blies 470ug/l, dat staat gelijk aan 1,06 promille. Tegen hem is een proces-verbaal opgemaakt.
Diezelfde avond werd op het fietspad langs de Urkerweg een 25-jarige bromfietser aangehouden. De man gedroeg zich bij zijn aanhouding agressief. Hij weigerde in de politieauto te stappen en beledigde één van de agenten. Bij de ademanalyse blies hij 620 ug/l, oftewel 1,40 promille. Omdat de plaatsgenoot in de afgelopen twee jaar al twee keer eerder voor rijden onder invloed is bekeurd, is zijn rijbewijs ingevorderd. Ook tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.