Het Urkerland
Masterclass Ondernemen zit er op Masterclass Ondernemen zit er op
0

Masterclass Ondernemen zit erop

De laatste Masterclass Ondernemen, uit een reeks van tien, zit erop. Een groep van 25 ondernemers, starters en gevestigde, meldden zich aan voor deze cursus van de gemeente, Syntens en de Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland. Het doel? Samenwerking tussen ondernemers vergroten. En dat is zeker gelukt, volgens deelnemer Louwe Post van Post Consultancy. Deze ondernemer sleepte bovendien de prijs voor beste innovatieve idee in de wacht.

De groep ondernemers was gemêleerd, zowel in bedrijfsuitoefening als in bestaansduur, en dat was dan ook meteen de kracht van de Masterclass. ,,Heel veel verschillende onderwerpen zijn er behandeld. En dat op een interactieve manier. Belangrijk is ook dat je een groep ondernemers leert kennen en een band met elkaar krijgt. Op de laatste avond gaf Teun Hakvoort, van Hakvoort Proffesional, nog een bedrijfspresentatie. Dat maakt het leuk. Je krijgt dan te horen hoe zo'n echt gevestigde ondernemer het aanpakt'', zegt Roelof Weerstand (28) van de Flevoland Mediagroep. Weerstand runt zijn media- en productiebedrijf nu vijf jaar fulltime en vond deelname aan de Masterclass Ondernemen zeker waardevol. ,,Ik heb er veel van geleerd.''

Samenwerken

Tijdens de laatste Masterclass, vorige week donderdag was er ook een prijs uit te reiken. Alle deelnemers mochten een idee aandragen en dat van Louwe Post van Post Consultancy werd als meest innovatief aangemerkt. Het leverde hem een cheque ter waarde van tweeduizend euro op. ,,Bedoeld om het idee verder mee uit te werken'', zegt Post. Het idee van Post is het maken van een gezamenlijk platform ofwel een interactieve databank om ideeën, innovaties, subsidieverstrekkers en ondernemers in samen te brengen. ,,Zo kun je samen tot nog betere innovatieve ontwikkelingen komen'', meent Post.

Niet alleen het idee kreeg de stempel innovatief, ook de presentatie ervan viel in de smaak. Post maakte er een spelletje van door met zijn gitaar een melodie te spelen, met de opdracht aan de overige deelnemers om gezamenlijk de titel van het lied te raden. ,,De gitaar is op zich geen innovatief instrument, maar liet wel zien dat er gezamenlijk tot een innovatieve oplossing gekomen kan worden. Ofwel: met bestaande ideeën kun je toch een innovatief product neerzetten'', luidde de boodschap van Post.

Evaluatie

Niet alleen de deelnemende bedrijven zien tevreden terug op de masterclasses, ook organisator gemeente Urk is tevreden. Wilbert de Olde van Economische Zaken: ,,De opkomst was goed en ergens midden september houden we nog een evaluatie-avond. Daarna is de vraag hoe we verder invulling gaan geven aan de masterclasses, maar door gaan we zeker.''