Hazevreugd hoopt de zomer te halen

Algemeen
Bij Recreatiepark Hazevreugd wordt alles op alles gezet om het komende zomerseizoen normaal te draaien. Volgens eigenaar Jacob Bode is het de bedoeling dat in de afwikkeling van het faillissement van zijn verscentrum de aandelen van de camping door een derde partij gekocht worden.”De aandelen van de camping hingen onder het verscentrum”, legt Bode uit. “De afwikkeling van het faillissement loopt helaas nog steeds, maar de curator richt zich wel op het in de lucht houden van de camping. Daarvoor moeten de aandelen dan verkocht worden en is het de bedoeling dat ikzelf als bedrijfsleider aan de slag ga.”
Bode gaat er daarom vanuit dat Hazevreugd de komende zomer gewoon open is. Het nieuws van de ruimere mogelijkheden in het nieuwe bestemmingsplan kwam daarom als geroepen: “Die beslissing kan ook van belang zijn voor samenwerking met een grote landelijke partij. Dat is een grote organisatie waarmee we al een tijd in overleg zijn. Het plan is om dat bedrijf de verhuur van de chalets te laten doen. We komen dan in een folder met een oplage van anderhalf miljoen.”

Chalets
De plannen voor de bouw van nieuwe chalets liggen al geruime tijd klaar. Bode: “Dat moet gebeuren op het stuk weiland achter de bestaande stacaravans. Er hoeven dus geen kampeerplaatsen voor te wijken.”
Maar het groene licht in de gemeenteraad betekent niet dat de ploegen bouwvakkers al oprukken naar Hazevreugd. Bode: “Financieel is het voorlopig niet aan de orde dat de plannen volledig uitgevoerd worden. Hooguit komt er voor de zomer een bescheiden aantal chalets bij, maar een grote uitbreiding zal op zijn vroegst voor de zomer van 2006 plaatsvinden.”

Bestemmingsplan
Hazevreugd mag volgens het nieuwe bestemmingsplan buitengebied zestig chalets van elk zestig vierkante meter neerzetten. Via een vrijstellingsprocedure kan dat aantal uitgebreid worden naar negentig. Ook mogen er drie groepsaccommodaties gebouwd worden van elk 250 vierkante meter groot. Verder is het toegestaan om zowel het zwembad als de manege te overdekken. “Maar overdekken is voorlopig nog een kwestie van dromen”, zegt Jacob Bode. “We hebben al genoeg moeite om de boel overeind te houden.”

Waarde
Curator Chris Timmer durft geen waardeoordeel uit te spreken over de toekomstkansen van Hazevreugd: “Maar duidelijk is wel dat het nieuwe bestemmingsplan goed nieuws is. Als de provincie het ook goedkeurt, geven de nieuwe mogelijkheden aan wat de waarde van de onderneming is. Want dat is op dit moment de grootste vraag. In de afwikkeling van het faillissement van het verscentrum is het de bedoeling om de aandelen te verkopen en de grote vraag was steeds wat die waard zijn.” De curator verwacht niet dat uiteindelijk alle schuldeisers van Bode’s Verscentrum uit de verkoop betaald kunnen worden.