Weer een echte taptoe op Koninginnedag

Algemeen
De Oranjevereniging ‘Irene’ en de Stichting ‘Taptoe Commissie Urk’ hebben de handen ineengeslagen om een grootse Taptoe Urk te organiseren. Na een afwezigheid van 15 jaar willen deze organisaties weer een echte taptoe houden op Urk. De laatste Urker taptoe dateert van 1990, die van 1991 ging niet door vanwege de Golfoorlog.Taptoe Urk 2005 wordt gehouden op zaterdagavond 30 april aanstaande, op Koninginnedag. Voorafgaand aan de taptoe wordt er een straatparade gehouden door het Oude Dorp. Deze parade begint om 19.00 uur met het startpunt op de haven. De route is gelijk aan de traditionele vrije rondgang, die sinds jaar en dag door het Jachthoornkorps Showband Urk wordt gelopen.

Voor dit evenement zijn er drie korpsen van buiten Urk gecontracteerd. Show en Marchingband DAP uit Apeldoorn, Christelijke Show en Drumfanfare SMALENA uit Drachten en de Drum en Lyraselection WARGA uit Warga-Friesland. Naast deze drie korpsen doen uiteraard ook het Jeugdkorps Showband Urk en het Jachthoornkorps Showband Urk mee.

Na de straatparade start de taptoe om 20.30 uur op het parkeerterrein naast de oude visafslag. De organisatie gaat er vanuit dat men op deze havenlocatie dan nog terecht kan in verband met de plannen voor de sloop van het afslaggebouw. Het centraal gelegen haventerrein, omgeven door de masten van Urker viskotters en plezierjachten, geeft een unieke entourage en zorgt tijdens Taptoe Urk hopelijk voor een bijzondere sfeer. Het gehele evenement is gratis toegankelijk. Voor de laatste ontwikkelingen kijkt men op de website van de Showband Urk www.showbandurk.nl