Het Urkerland
Wethouder Geert Post met Alisha, Harm Bakker met zoon Kaleb en Marijtje Bakker. Wethouder Geert Post met Alisha, Harm Bakker met zoon Kaleb en Marijtje Bakker.
0

Nieuwe speeltuin in Zeewijk geopend

De buren rondom de Reling en Achterpiek openden zaterdagochtend hun nieuwe speeltuin. Maandenlang werkten ze samen aan het project, waarvoor ze zich met elkaar hard hebben gemaakt. Niet alleen zamelden ze het geld in, ook legden ze het speelterrein zelf aan.

Het resultaat mag er zijn en daar zijn niet alleen de buren zelf, maar ook de kinderen erg blij mee. De bewoners bedankten in het bijzonder de buren Klaas en Geke Wakker en Leo Brussé van de gemeente, die zich flink hebben ingezet om de speeltuin te realiseren.

Naam

Harm en Marijtje Bakker wonnen de prijsvraag, waarin de bewoners mochten meedenken over een naam voor de speelplek. ,,Wij bedachten ‘De trossen los’ in het kader van de Zeewijk en de verschillende straatnamen rondom de speeltuin. Na een flinke periode van samenwerken - net als op een schip - gooien we nu eindelijk de trossen los”, vertelt Harm Bakker. Dochter Alisha mocht daarom samen met wethouder Geert Post de ‘trossen los gooien’ en zo de speeltuin officieel openen.
De speeltuin was een pilotproject van de gemeente en werd mogelijk gemaakt door het Oranjefonds, Van der Steeg, Borger, de gemeente en de buurtbewoners zelf.