Urker kunstenaars exposeren in Stavoren

Algemeen
Galerie en Kunsthandel De Staverse Jol opent binnenkort weer haar deuren in de voormalige Gereformeerde Kerk, aan de Schans in Stavoren. Naast werk van de Urker kunstenaar Teun Bakker, hangen er nu ook schilderijen van Willem Post.
Teun Bakker staat bekend als een maritieme schilder. De zee en het vissersleven vormen een onuitputtelijke bron van inspiratie voor hem. Ook Willem Post is gecharmeerd van het water. Op zaterdag 2 april zijn diverse schilders aanwezig in de galerie om uitleg over hun werk te geven.
De collectie van De Staverse Jol bestaat verder uit schilderijen van natuur, stillevens en bloemenschilderijen. Bezoekers kunnen verder kennismaken met Aziatische producten, zoals vazen, serviezen, lampen en wijnglazen die van natuursteen gemaakt zijn. Ook is er een collectie houtsnijwerk.
De Staverse Jol is van woensdag tot en met vrijdag geopend van 14.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 18.00 uur. Zondag gesloten. Een afspraak maken kan via tel. 0514-682698 of 0514-681885. De entree is gratis.