Grootse Taptoe op Koninginnedag

Algemeen
De Stichting Taptoe Commissie Urk en de Oranjestichting Irene hebben de handen ineengeslagen om een grootse Taptoe op Urk te organiseren. Deze Taptoe vindt plaats op Koninginnedag, 30 april aanstaande.

Voorafgaand aan de Taptoe wordt er een straatparade gehouden door het Oude Dorp, deze begint om 19.00 uur op de haven. De route is gelijk aan de traditionele vrije rondgang die sinds jaar en dag door het Jachthoornkorps Showband Urk op Koninginnedag wordt gelopen. Voor dit evenement zijn er drie korpsen van buiten Urk aangetrokken: Show en Marchingband DAP uit Apeldoorn, Christelijke Show en Drumfanfare SMALENA uit Drachten en de Drum en Lyraselection WARGA uit Warga-Friesland.
Naast deze drie korpsen doen uiteraard ook het Jeugdkorps Showband Urk en het Jachthoornkorps Showband Urk mee. Na de straatparade start de Taptoe om 20.30 uur op het parkeerterrein naast de oude visafslag met een openingsfanfare door Showband Urk. Daarna zal het Jeugdkorps zich presenteren met hun eerste echte veldshow. Het gehele evenement is gratis toegankelijk. Voor de laatste ontwikkelingen kijkt men op de website van de Showband Urk www.showbandurk.nl, de organisatie nodigt iedereen van harte uit om dit muzikale evenement bij te wonen.