Het Urkerland
0

Restaurants zetten Noordzeevis op de kaart

Eén week in het jaar waarbij Noordzeeproducten op de kaart worden gezet in alle Urker restaurants: dat is het idee achter de Urker Visweek. Binnenkort – tijdens de Visserijdagen – wordt de eerste editie van dit culinaire evenement gehouden.


Initiatiefnemers Meindert Kramer (Stichting Urk Promotie), Jacob Hoekstra (organisator) en Cees Kramer (bedenker van de Urker Visweek en eigenaar van De Boet) vertellen in De Boet over het evenement. Het idee ontstond een paar weken eerder aan dezelfde tafel. ,,We waren aan het nadenken over activiteiten tijdens de Visserijdagen toen dit plan op kwam borrelen. Een soort ‘Urker Restaurantweek’, waarbij Noordzeevis het thema is. Niet per se gelinkt aan de Visserijdagen, want we willen het elk jaar organiseren”, licht Meindert Kramer toe.

Driegangendiner voor 27,50

Gasten kunnen in de Urker Visweek, die van vrijdag 23 tot en met zaterdag 31 mei plaatsvindt, genieten van een heerlijk driegangendiner voor 27,50 euro in één van de deelnemende restaurants. Elke deelnemer heeft een ander menu samengesteld, maar de hoofdingrediënten zijn bij elk afkomstig uit de Noordzee, gevangen door Nederlandse vissers en vers. Van een romige vissoep in Het Haventje van Urk tot een visschotel van jonge zeetong, scholfilet en kabeljauwfilet in Het Achterhuis of in roomboter gebakken tongetjes met remouladesaus in De Zeebodem.

Mensen motiveren

Met de Urker Visweek wil de organisatie Urk op de kaart zetten als culinaire vishoofdstad, de visserijsector ondersteunen en mensen motiveren om vaker vis te eten. ,,Vaak wordt vis gezien als een lastig product, daarom krijgen de bezoekers tevens het recept van datgene wat ze net hebben gegeten mee naar huis”, vertelt Meindert Kramer.

Kans op kookworkshop

Speciaal voor de Urker Visweek is de website visweek.nl in het leven geroepen. Wie via de website reserveert bij één van de restaurants maakt tevens kans op een exclusieve kookworkshop met producten afkomstig uit de Noordzee voor vier personen in Restaurant De Boet. Voor de laatste informatie en nieuwtjes over de Visweek: www.visweek.nl, Twitter (@NatVisWeek) of Facebook (Visweek).
Hoofdsponsor van het evenement is de Culibon.

Deelnemende restaurants:

Restaurant Het Achterhuis
Het Haventje van Urk
Restaurant Taverne
Restaurant De Boet
Restaurant De Kaap
Restaurant De Zeebodem

Op de foto: Meindert Kramer, Jacob Hoekstra en Cees Kramer (van links naar rechts) namen het initiatief voor de Urker Visweek, waarbij gasten voor 27,50 euro kunnen genieten van een heerlijk driegangendiner in één van de Urker restaurants.