Het Urkerland
Stichting Urk in Oorlogstijd wil haar website vernieuwen.
0

Urk in Oorlogstijd gaat website vernieuwen

Stichting Urk in Oorlogstijd wil de website urkinoorlogstijd.nl gaan vernieuwen en is daarvoor op zoek naar vrijwilligers die mee willen denken en helpen. Lezen, beleven en onderzoeken zijn de drie pijlers waar de internetsite straks op moet rusten. ,,Bovendien moet de site meer responsive worden en goed leesbaar zijn op tablets, smartphones en de computer’’, zegt Robert Hofman van de stichting.

Met de website urkinoorlogstijd.nl wil stichting Urk in Oorlogstijd een digitaal platform zijn over de geschiedenis van Urk tijdens de Tweede Wereldoorlog. ,,De afgelopen jaren hebben duizenden mensen hun weg naar de website gevonden. Veel achtergrondverhalen, uitgebreide artikelen en foto’s zijn er in de loop van de tijd aan toegevoegd. De hoeveelheid content is zodanig toegenomen dat de huidige website toe is aan vernieuwing’’, vertelt Hofman. ,,Het is de bedoeling dat de nieuwe website meer beleving gaat bieden voor de jongere generatie, maar daarnaast ook voor ouderen een plek blijft om de verhalen over de oorlog te lezen. Ook is het de bedoeling het archief van de stichting doorzoekbaar te maken.’’

Vrijwilligers en financiën

De stichting is op zoek naar vrijwilligers die mee willen denken over de nieuwe website. De bestuursleden zoeken met name docenten uit het basis- en voortgezet onderwijs, die vanuit een onderwijskundig perspectief mee willen denken. ,,Daarnaast zoeken we een vrijwilliger die taalvaardig is en graag teksten wil (her)schrijven. Een vrijwilliger die ervaring heeft met grafische vormgeving is ook welkom.’’ Om de website te kunnen vernieuwen is ook geld nodig. ,,Iedere bijdrage is van harte welkom. Van bedrijven die willen sponsoren, maar ook particulieren kunnen een gift overmaken. Stichting Urk in Oorlogstijd beschikt over een ANBI-status zodat giften aftrekbaar zijn.’’ Wie een steentje bij wil dragen kan contact opnemen met Robert Hofman, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of  06-23462302 (na 17.15 uur).