Nel de Jong, haar dochters Christina en Elise en medewerkster Sjoukje
Nel de Jong, haar dochters Christina en Elise en medewerkster Sjoukje

‘Urkers lijken op Spakenburgers’

Algemeen

De nieuwe snoepkraam is gespecialiseerd in chocolade. ,,Elke week krijgen wij dit vers aangeleverd van onze eigen banketbakker’’, vertelt Nel. Verder is er natuurlijk een groot assortiment aan drop en snoep. Ook verkoopt De Jong een grote variatie aan kerkrollen. ,,Dat is hier, net als in Spakenburg, heel belangrijk.’’ De Jong’s Drop komt oorspronkelijk uit Spakenburg en staat met de Urk nu meegerekend op zeven markten door heel het land. ,,Urkers lijken wel wat op Spakenburgers’’, vertelt Nel lachend. ,,Hier staan is eigenlijk net als bij ons en het is heel anders dan met een kraam in de stad staan.’’

Nel de Jong, haar dochters Christina en Elise en medewerkster Sjoukje, zijn de nieuwe gezichten op de markt. Met hun kraam De Jong’s Drop stonden zij er zaterdagochtend voor het eerst. ,,We zijn heel enthousiast en we werden door de mensen heel enthousiast ontvangen. Ze vinden het een mooie kraam. Het wordt vast heel leuk hier,’’ aldus Nel.


Gratis

Nel runt de kraam samen met haar dochters en de vaste medewerksters. Zelf heeft ze al dertig jaar marktervaring. Ze is er al vanaf haar 19de jaar te vinden. ,,De Urker markt leek me altijd al heel aantrekkelijk en toen de andere snoepkraam wegging, zag ik mijn kans waar’’, vertelt ze. De Jong’s Drop gaat elke week een nieuwe aanbieding presenteren. Deze keer was er een actie met de kerkrollen, chocolade en de mixen. Voor de kinderen was er een gratis zakje snoep.