Doorgeven aan volgende generatie'
Doorgeven aan volgende generatie'

‘Doorgeven aan volgende generatie’

Algemeen

Het boek ‘Ik hou van Urk’ ligt vanaf vandaag in de winkel. Veelzijdig schrijver en dorps-coryfee Jaap Bakker geeft hiermee een vervolg aan zijn ‘Humor schept evenwicht’. Dinsdag mocht kleindochter Sanne Kramer (9 jaar) het boek in ontvangst nemen op de vuurtoren.

,,Ik wil mijn werk graag doorgeven aan een volgende generatie. Dat het niet in de kast belandt’’, verklaart de schrijver. ‘Ik hou van Urk’ staat bol van anekdotes, maar ook gedichten, liederen en proza passeren de revue. Anders dan zijn ‘Humor schept evenwicht’, is het boek niet alleen een bron van humor, maar ook is nostalgie een grote factor. ,,Herinneringen rond kerst en oud en nieuw komen aan de orde. Maar ook onderwerpen als jeugd en kerk en dan niet alleen van vroeger, maar ook van nu’’, aldus Bakker.


Beeld

Het werk is in eerste instantie bedoeld voor Urk en de Urkers, maar ook buitenstaanders met belangstelling voor het dorp kunnen er mee uit de voeten. Alleen al omdat de uitspraken in het dialect ook in het Nederlands zijn vertaald. Bakker: ,,Ik wil een andere kijk op Urk geven, ook aan mensen die een verkeerd beeld ervan hebben. Daarnaast wil ik mijn geloof er in uitdragen.’’ 

GBU grafici heeft het boek uitgegeven en inmiddels zijn er 3.000 exemplaren van de persen gerold. ,,Zowel inhoudelijk als uiterlijk een fris en populair werk, waar ik heel blij mee ben’’, besluit Jaap Bakker.  ‘Ik hou van Urk’ is verkrijgbaar bij Boekhandel Koster, ‘t Boekendal, GBU en Boekhandel Marsman in Emmeloord of via www.gbugrafici.nl .

Jaap Bakker overhandigt zijn ‘Ik hou van Urk’ aan kleindochter Sanne Kramer op de vuurtoren.