Soli Deo Gloria komt met nieuwe cd

Algemeen

‘Wanneer maken jullie weer een nieuwe cd?’ Het is een veelgestelde vraag aan de koorleden van Soli Deo Gloria. Reden genoeg voor het jongemannenkoor om ‘Ruwe stormen mogen woeden’ op te nemen. De geluidsdrager komt zaterdag 8 maart uit. 

Plannen om een cd op te nemen is één, maar dan nog een repertoire samenstellen. Voor dirigent Jaap Kramer en organist Marco ten Toom was het niet moeilijk. ,,Al jaren is Klaas Jan Mulder ons grote voorbeeld en koesterden we de wens om een Nederlandstalige cd op te nemen met bewerkingen van deze virtuoos. Dat is er nu eindelijk van gekomen”, verhaalt Kramer.

Het koor koos bewust voor liederen in de Nederlandse taal. ,,We wilden bekende geestelijke liederen opnemen, die voor veel mensen al tot troost geweest en waarvan we hopen dat ze dat in de toekomst ook blijven.” Alle liederen, orgelsolo’s, tussen- en voorspelen zijn gebaseerd op de orgelimprovisaties van Klaas Jan Mulder. ,,Onze organist, Marco den Toom, heeft een prachtige prestatie geleverd met zijn orgelspel.”


Presentatie

Het nieuwe exemplaar wordt gepresenteerd in de Bovenkerk in Kampen, volgende week zaterdag, en wordt daar aansluitend verkocht.
Toegangskaarten kosten in de voorverkoop 6 euro, aan de deur 7,50 euro en kinderen mogen voor 2 euro naar binnen. De nieuwe cd gaat 15 euro kosten.