Politie: blijf alert
Politie: blijf alert

Serie woninginbraken blijft doorgaan

Algemeen
Bij de politie zijn opnieuw meldingen van woninginbraken binnengekomen. In de afgelopen dagen kregen twee woningen aan de Schelpenhoek en één aan De Reede ongewenst bezoek. Verder werd bekend dat twee weken geleden aan de Buizerd is ingebroken.


Aan de Buizerd moet tussen 11 en 18 oktober zijn ingebroken. De buit bestond uit een laptop, een tv en telefoons. 
Op de Schelpenhoek werden twee naast elkaar gelegen woningen bezocht, in een periode dat de bewoners enkele dagen niet thuis waren. Uit de eerste woning werden tussen vrijdagmiddag en zaterdagochtend sieraden en een bankpas gestolen. Toegang werd verschaft door aan de achterzijde een raam te forceren. 
Bij de buren was de achterdeur opengebroken. Het is nog onbekend wat daar gestolen is. Bij een woning aan De Reede werd op het eerste oog niets gestolen, wel was net als in de andere woningen alles overhoop gehaald. 
 
Extra alertheid
De politie merkt dat de reeks inbraken zorgt voor extra alertheid onder burgers. ,,We krijgen heel veel meldingen binnen van mensen die iets verdachts hebben gezien”, zegt politiechef Roel de Graaf. ,,In negen van de tien gevallen blijkt er niets aan de hand te zijn, maar toch zijn we erg blij met tips. Want daarvan moeten we het hebben en we zijn ervan overtuigd dat we vroeger of later de daders kunnen pakken.”
Zondagavond werden op de Lange Dam, na tips van burgers, twee mannen staande gehouden. Het bleek te gaan om Polen, die op Urk werken en wonen. ,,Goedwillende mensen”, aldus De Graaf.