Nationale Reddingbootdag bij KNRM

Algemeen
Een rondvaart met de reddingboot maken of zien hoe een reddingsvlot werkt? De KNRM houdt zaterdag 3 mei haar jaarlijkse Nationale Reddingbootdag, waarbij bezoekers van harte welkom zijn om te genieten van het gevarieerde programma.

Het KNRM-station staat zaterdag helemaal in het teken van de open dag. De belangrijkste activiteiten zijn de rondvaarten met de reddingboot ‘Kapiteins Hazewinkel’, de historische reddingboot ‘Zeemanspot’ en de demonstraties door de bemanning van de snelle RIB ‘Hendrika Pieternella’. Daarnaast demonstreren de bemanningsleden met veel spektakel reddingsvlotten en rooksignalen. Ook diverse collega-hulpverleners zijn van de partij; zo kunnen bezoekers zowel een ambulance als brandweerauto bezichtigen.
Naast varen met de boten kunnen belangstellenden tevens kennismaken met de mini-KNRM, waar prachtige schaalmodellen worden getoond. Dit jaar is ook het Urker Zeekadettenkorps vertegenwoordigd bij de open dag en wordt voor de wachtenden op de rondvaarten een Sea Survival Competitie gehouden. 

De Reddingbootdag begint om tien uur en duurt tot vier uur. Jong en oud zijn van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen. Wie hongerig wordt, kan gewoon blijven, want op het evenement zijn poffertjes, frikandellen en gebakken kibbeling te krijgen.