Erben Wennemars.
Erben Wennemars.

Opbrengst mandje meischol voor Nierstichting

Algemeen
De opbrengst van de tweejaarlijkse veiling van het eerste mandje meischol is deze keer bestemd voor de Nierstichting. Die kan het geld goed gebruiken bij de ontwikkeling van een draagbare kunstnier. De bekende oud-schaatser Erben Wennemars komt als assistent-veilingmeester naar Urk.

De veiling vindt plaats op maandag 26 mei in de mijnzaal van Visveiling Urk. Het programma start om tien uur en de veiling begint om elf uur. Aan de veiling kan iedereen deelnemen. Aanmelden kan via: pr@visserijdagenurk.nl.

Culinaire wedstrijden
Vlaggetjesdag vindt dit keer plaats op zaterdag 31 mei. Dan worden onder andere twee wedstrijden gehouden. Vanaf twaalf uur is er een wedstrijd garnalen pellen op het haventerrein. Amateurkoks kunnen deelnemen aan de wedstrijd ‘scholletje stoven’. Wie is in staat om het lekkerste gestoofde scholletje te produceren? De voorwaarden staan vermeld op de website www.visserijdagenurk.nl. De wedstrijd vindt plaats vanaf tien uur. Voor beide wedstrijden kunnen mensen zich nog aanmelden: j.pasterkamp@visserijdagenurk.nl of tel. 0527-686288.

Open huis
In de week van de Visserijdagen is er weer de mogelijkheid om een exclusief bezoek te brengen aan lokale visverwerkingsbedrijven. Wat gebeurt er met het Noordzeeproduct tussen de aanvoer vanaf zee en het moment dat het in de schappen van de supermarkt ligt? Bezoekers kunnen het met eigen ogen zien tijdens een van de rondleidingen. Op dinsdag 27 en woensdag 28 mei zijn er rondleidingen in de visverwerkende bedrijven. Op vrijdag is er een rondleiding bij de Visveiling Urk. Aanmelden kan via: info@touristinfourk.nl.

Vlootschouw
Voor de vlootschouw hebben zich inmiddels diverse kotters aangemeld. Er is nog ruimte in de haven voor enkele schepen. Aanmelden kan via: info@visserijdagenurk.nl en/of via: havendienst@urk.nl. Overigens heeft de organisatie gezorgd voor een bok bij de sluis Kornwerd. Hierdoor is het voor grotere schepen mogelijk om met een beetje hulp toch naar Urk te komen.

Informatie
Voor meer informatie: www.visserijdagenurk.nl, Facebook en Twitteraccount: @visserijdagurk.