Eigen ‘clubhuis’ voor zeekadetten

Algemeen
Het Urker Zeekadetkorps timmert flink aan de weg. Zaterdag meerde hun korpsschip, de Smal Agt 2, onder stormachtige omstandigheden af in de haven en daarmee heeft de jonge vereniging vanaf nu een eigen ‘clubhuis’.De Smal Agt 2 is een voormalig Noors Fjordenschip, dat werd ingezet voor de bevoorrading van verschillende eilanden voor de Noorse kust. Daarna voer het schip jarenlang als opleidingsvaartuig voor de Justitiële Dienst van de Nederlandse overheid. Juist deze laatste functie maakt het vaartuig met de ruim aanwezige accommodatie en faciliteiten uitermate geschikt voor het zeekadetkorps. Tot 5 januari ligt het schip bij ’t Vuurtjen, daarna krijgt het een vaste plaats in de haven.
Het enthousiasme bij de zeekadetten was groot toen ze het schip voor het eerst zagen. Zij komen straks wekelijks samen voor het bemannen en onderhouden van het schip en het krijgen van lessen en instructies. Ook zal het korps een paar keer per jaar een vaartocht maken, zomerkampen houden en deelnemen aan landelijke evenementen.

Nieuwe naam en kleuren

Voor de komende periode staat veel op het programma. Zo krijgt het schip haar nieuwe naam ‘Noorderkroon’, krijgt het de kleuren van Zeekadetkorps Nederland en moet het nodige achterstallig onderhoud worden weggewerkt. ,,Naast deze inspanningen brengt het verkrijgen en onderhouden van dit korpsschip een behoorlijke financiële uitdaging met zich mee. Als bestuur zouden we daarom graag in contact komen met mogelijke sponsoren of donateurs”, vertellen bestuursleden Harry Strikwerda en Pieja Kruithof. Voor meer informatie of contact, zie www.zkkurk.nl of e-mail info@zkkurk.nl.