Aangifte na steen tegen burgemeesterswoning

Algemeen

Burgemeester Cees van den Bos heeft aangifte gedaan nadat in de nacht van woensdag op donderdag geprobeerd werd een steen door de ruit van zijn woning te gooien. Hij schrijft dat zijn gezin en hij erg zijn geschrokken van het incident.

,,Zo’n actie raakt direct mijn gezin. Dat gaat natuurlijk niet in de koude kleren zitten”, zegt Van den Bos. ,,Thuis wil je een veilige omgeving voor jezelf en zeker voor je gezin.” De burgemeester tast nog in het duister over het waarom. De politie doet namens het Openbaar Ministerie onderzoek.

De burgemeester is verbijsterd en ontdaan over het incident. Hij zegt: ,,Wat ik echt niet begrijp is waarom deze persoon niet met mij het gesprek wil aangaan. Bij deze doe ik de oproep aan een ieder om een afspraak met mij te maken, zodat wij een gesprek kunnen hebben. Laten we met elkaar in verbinding blijven, ook al hebben we verschillende meningen. Geweld, zowel fysiek als geestelijk, lost helemaal niets op.”

Om rust te geven richting zijn gezin laat burgemeester Van den Bos het bij deze reactie. Hij hoopt dat de politie snel tot resultaat kan komen in het onderzoek.