Burgemeester Cees van den Bos overhandigt de vrijwilligersmedaille aan Albert Dirk Post.
Burgemeester Cees van den Bos overhandigt de vrijwilligersmedaille aan Albert Dirk Post. Foto:

Vrijwilligers KNRM in het zonnetje gezet

Algemeen

Tijdens de zaterdag gehouden KNRM-avond voor de vrijwilligers van het Urker reddingstation werden er verschillende personen in het zonnetje gezet. Het was daarnaast de eerste keer dat huidige voorzitter, burgemeester Cees van den Bos, de aanwezigen toesprak.

Binnen de KNRM wordt jaarlijks de vrijwilligersmedaille overhandigd aan vrijwilligers die tien jaar, of daarna elke vijf jaar, verbonden zijn. Tevens krijgen zij na tien jaar de oorkonde Openbare Orde Veiligheid. Dit jaar was het de beurt aan bemanningslid Albert Dirk Post (20 jaar KNRM) om deze in ontvangst te nemen. Oud-voorzitter Pieter van Maaren gaf het stokje door aan de huidige voorzitter burgemeester Cees van den Bos. Paulien Bos nam als helper aan de wal afscheid. Allen werden bedankt voor hun inzet. 

KNRM Urk houdt zaterdag haar jaarlijkse Reddingbootdag. Deze begint om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Donateurs kunnen meevaren met de reddingboot Kapiteins Hazewinkel. Er geldt een maximum van 12 personen per vaartocht. Het station is te vinden aan de Domineesweg 33-i.