Afbeelding

Eerste kavels in Zeeheldenwijk verloot

Algemeen

De eerste kavels voor de nieuwe Zeeheldenwijk zijn vorige week woensdagavond toegewezen.

Voor veel aspirant-kopers was het een spannende avond in Het Irene, waar de eerste lotingsbijeenkomst van de gemeente plaatsvond. Onder toeziend oog van notaris Heetebrij werd de loting verricht door wethouders Nathanaël Middelkoop en Freek Brouwer. 

In totaal ging het woensdag om nog maar 26 woningkavels: drie rijwoningen, zeven vrijstaande woningen en acht blokken van twee-onder-een-kapwoningen (16 woningen). De ingelote kopers mogen in september starten met bouwen. Omdat het om zelfbouwkavels gaat, zijn de kopers zelf verantwoordelijk voor het bouwproces. Ze mogen daarbij een architect of aannemer in de arm nemen.

Om woningzoekenden een gelijke kans te geven, worden alle rij- en hoekwoningen en particuliere kavels van de eerste fase van de Zeeheldenwijk verloot. 

Voor de eerste loting kwamen bij de gemeente 42 inschrijvingen binnen voor de vrijstaande woningen, 29 combinatie-inschrijvingen voor de twee-onder-een-kapkavels en 8 combinatie-inschrijvingen voor de rijwoningen.

De volgende loting vindt plaats in oktober van dit jaar. Dan verloot de gemeente in elk geval 15 particuliere kavels: zeven kavels voor een vrijstaande woning, twee blokken van twee-onder-een-kapkavels (vier woningen) en één blok CPO-rijwoningen (vier woningen). De gemeente maakt op een later moment bekend wanneer de inschrijvingsprocedure voor deze loting start.