Afbeelding

Noorderhoofd gaat voor de Gouden Pit

Algemeen

Buurtvereniging Noorderhoofd heeft begin 2022 de provinciale Kern met Pit-trofee gewonnen met het project Ontdekken in de natuur. Dit project voorziet de buurtspeeltuin en het groen in de buurt van water met een zelf aangelegd irrigatiesysteem.

Al vanaf 1982 onderhoudt de buurtvereniging de buurtspeeltuin. In 2018 is de speeltuin door de bewoners en de gemeente grondig gerenoveerd; zo zijn er veel struiken en boompjes geplant en is er gras aangelegd. De afgelopen droge zomers moest het groen handmatig van water worden voorzien. De buurtvereniging heeft toen besloten hier zelf een irrigatiesysteem voor aan te leggen en heeft dit initiatief ingeschreven bij Kern met Pit. Dit irrigatiesysteem gebruikt duurzaam opgewekte stroom en het water komt uit het regenwaterriool door middel van een aangelegde bron.

Stemmen mogelijk

De buurtvereniging dingt als winnaar van de provincie op 25 juni mee naar de landelijke Gouden Pit (waarde: 3000 euro). Stemmen op Noorderhoofd kan via: www.kernmetpit.nl, project Flevoland: Ontdekken in de natuur.