Afbeelding

Schipper Nick probeert camperdief te redden

Algemeen

Schipper Nick de Jong heeft zondagochtend samen met zijn collega Jacob Romkes geprobeerd een man uit een camper te redden. De camper bleek even daarvoor gestolen te zijn.

Nick de Jong laat weten: ,,We voeren rond vijf uur ‘s ochtends met onze duwboot Aries op de Maas en Jacob zou mijn dienst overnemen. Ineens zien we een camper rijden, die even achter de bomen verdween en toen het water in reed. Dan schrik je wel even, want misschien zitten er wel oudere mensen of een gezin in. We hoorden geschreeuw en de camper begon te zinken. Nadat Jacob het water in wilde springen, ging het raampje van de camper open en kwam er een man uit. Hij brak een beugel van de camper af en riep ‘I’ll kill you’ naar ons. We waren bang dat het op vechten uit zou draaien.”

Nadat Nick 112 heeft gebeld, is de politie snel ter plekke. Met het schip wordt de camper richting de kant geduwd. De man springt vervolgens weer in het water. Toen hij weer binnen bereik kwam van de politie is hij getaserd en met de ambulance afgevoerd. Vlak ervoor bleek de man, samen met een nog onbekende tweede verdachte, de camper te hebben gestolen.