Afbeelding

September start bouw Zeeheldenwijk

Algemeen

De eerste 26 kavels in de Zeeheldenwijk voor particulieren staan onder optie. De eerste lotingsronde vond plaats in mei, de tweede wordt in oktober georganiseerd. De gemeente laat weten nog geen afmeldingen te hebben ontvangen van ingelote personen en de eerste bouwplannen worden voor vooroverleg aangeboden. Het eerste deel van de Zeeheldenwijk is in september bouwrijp: dan kan de bouw beginnen.

Zorgcluster Het Erf (een samenwerking van Zorggroep Oude en Nieuwe Land, Stichting Philadelphia Zorg en Triade Vitree) wordt als eerste gebouwd dit najaar. De gemeente verwacht dat de eerste koopovereenkomsten met particulieren binnenkort getekend kunnen worden: ,,Een feestelijk moment voor de eerste bewoners van de wijk.’’ De gemeente heeft op de planning staan dat in januari volgend jaar de bouwbedrijven voor de bouw van de woningen in de eerste fase geselecteerd kunnen worden. Via de internetsite zeeheldenwijk-urk.nl is een kavelkaart te vinden. In de tweede loting staan daarop kavels klaar voor vijf vrijstaande woningen, vier twee-onder-een-kappers, twee hoekwoningen en twee tussenhuizen. ,,De overige woningen worden vanaf volgend jaar verloot.’’

In oktober wordt eveneens een vervolg gemaakt met de werkzaamheden aan de Urkerweg. Daar wordt een rotonde en een duiker (die de Oranjewijk en Zeeheldenwijk via het water verbindt) onder de weg aangelegd.