Afbeelding
Foto:

Urkerhard krijgt gelijk: toch geen supermarkt in Zeeheldenwijk

Algemeen

De Raad van State acht het bezwaar dat de PR-commissie van Winkelcentrum Urkerhard heeft ingediend tegen de komst van een supermarkt in de Zeeheldenwijk gegrond. Daarmee moet de gemeente Urk het plan aanpassen én de proceskosten vergoeden.

De PR-commissie van Winkelcentrum Urkerhard diende samen met de ondernemers van supermarkten in dat winkelcentrum het bezwaar in en de behandeling ervan vond begin mei al plaats. De Raad van State deed afgelopen woensdag uitspraak en gaf de bezwaarmakers gelijk in deze zaak tegen de gemeente. 

Dit houdt in er in de Zeeheldenwijk voorlopig geen ‘detailhandelsbedrijf in de vorm van een zelfbedieningswinkel waar in hoofdzaak levensmiddelen, voedingsmiddelen - inclusief versartikelen zoals groente, brood, vlees en zuivel - en in beperkte mate huishoudelijke artikelen worden verkocht, met een bruto vloeroppervlakte groter dan 750 vierkante meter’ mag komen. 

Op termijn zijn er volgens de Raad van State wel mogelijkheden, wanneer de Zeeheldenwijk gegroeid is, maar dan moet eerst weer een procedure worden doorlopen.