Afbeelding

Temperatuur omlaag om gasprijs

Algemeen

De Commissie van Beheer van de Christelijke Gereformeerde Kerk Maranatha heeft aangekondigd dat de temperatuur in de drie kerkgebouwen dit winterseizoen enkele graden lager zal liggen. Reden is de sterk gestegen gasprijs. Ook op allerlei andere terreinen in de samenleving wordt nagedacht over maatregelen om energie te besparen.

In een bericht in het kerkblad rekent de commissie voor hoe hard de prijs van gas uit de bocht is gevlogen. ,,Waren de kosten van gas twaalf maanden geleden nog zo’n tachtig cent per kubieke meter, inmiddels zijn de kosten gestegen tot maar liefst 3,45 euro per kubieke meter. Het is niet uitgesloten dat de prijzen nog verder stijgen.”

De kerkelijke gemeente is met drie gebouwen (Maranathakerk, De Schuilplaats en Immanuëlkerk) een grootverbruiker op het gebied van gas. In 2021 werd zo’n 42.000 kuub gebruikt. Bij ongewijzigd beleid verwacht de commissie dat de energierekening deze winter 110.000 euro hoger uitvalt: ,,We zijn van mening dat deze bijzondere omstandigheden het nemen van rigoureuze maatregelen rechtvaardigen. We zullen de temperaturen in de kerkgebouwen deze winter (oktober tot en met maart) dan ook met enkele graden verlagen. We begrijpen dat dit vervelend kan zijn, maar we rekenen op uw en jullie begrip.”

Lees het hele artikel in Het Urkerland van 26 september.