Afbeelding

540 huishoudens hebben recht op toeslag

Algemeen

Ongeveer 540 huishoudens op Urk hebben recht op een energietoeslag van 1.300 euro. Dat vertelde wethouder Freek Brouwer tijdens de commissievergadering na vragen van de SGP en het CDA. Inmiddels zijn meer dan vijfhonderd aanvragen ook daadwerkelijk bij de gemeente binnengekomen en zijn er 404 toeslagen toegekend.

,,Omdat het bedrag van de toeslag is verhoogd sinds 16 juli van 800 euro naar 1.300 euro, moeten we nog bij 290 huishoudens een nabetaling doen’’, vertelde wethouder Freek Brouwer. Van alle aanvragen die bij de gemeente binnenkwamen werden er 68 afgewezen en 17 buiten behandeling gesteld vanwege het ontbreken van gegevens, 4 personen trokken zelf de aanvraag weer in. ,,In totaal hebben ongeveer tachtig mensen bij Caritas Urk aangeklopt voor wat ondersteuning bij het doen van de aanvraag. We blijven de mogelijkheid actief onder de aandacht brengen via de gemeentepagina en onze sociale media. Daarnaast zijn ook Caritas Urk en Stichting Hulp en Steun op de hoogte van de mogelijkheden en attendeert Patrimonium haar huurders erop. Ook zijn er vanuit het Rijk nieuwe maatregelen aangekondigd wat betreft een prijsplafond en extra toeslagen. We houden dit goed in de gaten, zodat we hierop kunnen acteren’’ 

Via de gemeente is er inmiddels ook huis-aan-huis informatie verspreid over steun bij duurzaamheidsmaatregelen voor woningeigenaren. Wie daar meer informatie over wil hebben kan ook online terecht op de website van de gemeente Urk: urk.nl.