Zorgen om dichte spoedpoli Emmeloord

Algemeen

Verschillende partijen uitten in de commissievergadering van dinsdag hun zorgen over de sluiting van de spoedpoli in Emmeloord in de avonden en weekenden. Volgens wethouder Nathanaël Middelkoop gaat het om een aanpassing van openingstijden.

Dittie Hoekstra (Krachtig Urk) noemde de sluiting in de avonduren en weekenden ‘desastreus’ en ook Marcelle de Boer (CDA) uitte haar zorgen. Wethouder Middelkoop vertelde ook dat de spoedpoli van het ziekenhuis ‘geen spoedeisende hulppost is, maar een veredelde huisartsenpost’. ,,Het aantal patiënten was vijf per dag, dus niet heel drukbezocht. Belangrijk is om naar het bredere vraagstuk te kijken, het bredere zorglandschap.’’

Spoedpoli en huisartsenpost

De spoedpoli van het Antonius ziekenhuis in Emmeloord is sinds vandaag (donderdag 1 december) alleen nog geopend van maandag tot en met vrijdag van 7.30 tot 17.30 uur. 

Wie ‘s avonds, ‘s nachts en in het weekend met spoed een huisarts nodig heeft, belt met de huisartsenspoedpost: 0900-333 6 333. De huisartsen laten daarover weten: ,, Wij willen u zo goed mogelijk helpen en zorgen dat uw zorgvraag meteen op de juiste plek komt. Daarom belt u altijd eerst als u met spoed een huisarts nodig heeft. De triagist bepaalt of een afspraak op de huisartsenspoedpost nodig is. In veel gevallen kunt u naar de huisartsenspoedpost in Emmeloord. Kan dit niet, bijvoorbeeld omdat een röntgenfoto nodig is, dan krijgt u een verwijzing naar het ziekenhuis.’’ Een levensbedreigende situatie? Bel dan 112.