Afbeelding
Foto: Jeffrey Korte

Urker jongen (16) slachtoffer van waarschijnlijk eenzijdig ongeval bij Toppad

Algemeen

Vrijdagmorgen net na zes uur werden een traumahelikopter en ambulance opgeroepen omdat er een ongeval zou hebben plaatsgevonden bij het Toppad. Daar werd in het talud een levenloos persoon aangetroffen. Het onderzoek naar de oorzaak duurde een groot deel van de morgen. Ook de brandweer was ter plaatse.

Het slachtoffer blijkt een 16-jarige plaatsgenoot te zijn. Hij is door nog onbekende oorzaak met zijn fiets van de weg geraakt en in de sloot naast de weg terecht gekomen. Het zicht was vanmorgen vanwege dichte mist zeer slecht. Een vrouw die haar hond in de vroege ochtend uitliet zou het slachtoffer hebben gevonden en alarm hebben geslagen.
De afdeling Forensische Opsporing van de politie was enkele uren aanwezig vanwege sporenonderzoek op de plaats waar het slachtoffer is gevonden. Het Toppad was voor verkeer afgesloten en de plaats van het waarschijnlijk eenzijdige ongeval was gedurende een deel van de ochtend afgezet met witte schermen.
Het is nog steeds onbekend hoe de jongen, een leerling van ROC de Friese Poort op Urk, van de weg is geraakt. De politie spreekt van een noodlottig ongeval en gaat niet uit van een misdrijf.