Afbeelding

Bouw nieuwe rotonde Urkerweg gestart

Algemeen

Met de ingebruikname van de tijdelijke omleidingsweg, is de tweede fase van de reconstructie van de Urkerweg van start gegaan. De komende weken zorgt deze extra weg ervoor dat automobilisten, ondanks de werkzaamheden, toch gebruik kunnen blijven maken van de Urkerweg.

De afgelopen maanden is er door KWS Infra hard gewerkt aan voorbereidende werkzaamheden, zoals het plaatsen van een nieuw fietspad en het aanbrengen van persleidingen. Nu dit voltooid is, kan er gestart worden met het bouwen van de nieuwe rotonde die ter hoogte van de Michiel de Ruyterbrug komt. Met de omleidingsweg kunnen automobilisten gebruik blijven maken van de Urkerweg tijdens de werkzaamheden.

In fase drie, die naar verwachting in februari van start gaat en duurt tot maart, wordt de Urkerweg drie weken volledig afgesloten en moeten weggebruikers een andere route nemen. De exacte data van de afsluiting worden nog gecommuniceerd door de aannemer. De werkzaamheden aan de Urkerweg op de voet volgen kan via een speciale app van KWS Infra, te downloaden in de appstore.

Afbeelding