Een groot deel van de vrijwilligers van Urk FM, met links bestuurslid Jauke van Dokkum.
Een groot deel van de vrijwilligers van Urk FM, met links bestuurslid Jauke van Dokkum.

Het wordt een spannend jaar voor Urk FM

Algemeen

De vrijwilligers van Urk FM kwamen maandagavond samen voor de nieuwjaarsreceptie. Tijdens de bijeenkomst blikte het bestuur terug op een mooi radiojaar, maar vertelde ook dat de lokale omroep een spannende tijd tegemoet gaat. ,,Onze energierekening is stukken duurder geworden”

Jauke van Dokkum, voorzitter van Urk FM, vertelt: ,,Iedereen heeft natuurlijk te maken met de hoge energieprijzen. Besparen gaat bij de radio een stuk moeilijker. Alle techniek gebruikt nu eenmaal veel stroom en we kunnen niet zomaar iets uitschakelen. Dan valt het stil op de zender.” Vooralsnog zorgen de hoge energierekeningen niet voor grote problemen bij Urk FM, maar het brengt wel onzekerheid met zich mee. ,,We houden momenteel niks meer over. Als er nu een apparaat stuk gaat, hebben we een probleem.” Ook het plan om de mengtafel, een apparaat waarmee de muziek bediend wordt, van twaalf jaar oud te vervangen, kan de ijskast in. ,,Die investering was iets waar wij en de vrijwilligers al lang naar uitkeken en voor sparen, maar op dit moment kunnen we deze stap niet zetten’’

Alle hulp is welkom

,,Onze vrijwilligers zijn gemotiveerd om mooie radio te maken voor de Urker bevolking”, vertelt Jauke, ,,maar we kunnen extra hulp goed gebruiken. Zowel op financieel gebied of met nieuwe vrijwilligers.” Iedereen, zowel jong als oud, die het leuk lijkt om radio te maken op Urk FM of op een andere manier zich wil inzetten, is van harte welkom bij de zender. ,,Iedereen mag aankloppen bij ons, al heb je nul ervaring. Binnen dertig minuten kun je leren hoe alles werkt” 

Voor wie geïnteresseerd is of de zender wil steunen, kan meer informatie vinden op de website urkfm.nl of een mailtje sturen naar jauke@urkfm.nl.