Afbeelding

Overlevingspakken voor KNRM-station Urk

Algemeen

KNRM-station Urk werd vorige week verrast met een donatie van een overlevingspak voor een aspirant-opstapper. Ook maakten deze week enkele leerlingen van het Berechja College kennis met de mensen van de KNRM; deze leerlingen gaan zich inzetten voor de bekostiging van enkele nieuwe overlevingspakken.

De donatie is afkomstig van Sea Fresh, dat drie personen in dienst heeft die naast hun werk vrijwilliger zijn bij KNRM Urk. Afgelopen donderdag 19 januari werd het overlevingspak overhandigd door directeur Jan Ras van Sea Fresh (links op de foto boven) aan aspirant-opstapper Jonathan Ras (midden), tevens zijn zoon. Rechts staat KNRM-schipper Wolter Huiskes.

Leerlingen van het vak Dienstverlening & Veiligheid van het Berechja College (foto onder) kregen enkele dagen later van Teun Molenaar alles te horen over de organisatie en het verantwoordelijke werk van de redders. Bij kennismaken alleen blijft het trouwens niet: enkele overlevingspakken zijn dringend aan vervanging toe. Komend voorjaar gaan de leerlingen zich inspannen tijdens de jaarlijkse goededoelendag om de bekostiging van deze pakken rond te krijgen.

Afbeelding