Harmen van Laar, wethouder Freek Brouwer, Germen van Bezooijen, Sjaak de Boer en Pieter Kramer. Op de foto ontbreekt Daniël Wijma, die ook in het bestuur zit.
Harmen van Laar, wethouder Freek Brouwer, Germen van Bezooijen, Sjaak de Boer en Pieter Kramer. Op de foto ontbreekt Daniël Wijma, die ook in het bestuur zit. Foto: Het Urkerland

Urker jeugd blij met de ‘nieuwe’ Skuil

Algemeen

De jongeren uit de reformatorische hoek een plek bieden. Dat is waarvoor de vrijwilligers van de stichting Jeugdwerk Urk zich de laatste jaren ingezet hebben. En met succes: de ontmoetingsplek in het gebouw van PV Tot Weerziens wordt sinds een jaar ieder weekend erg goed bezocht. De gemeente is enthousiast over dit initiatief en wethouder Freek Brouwer reikte daarom afgelopen dinsdag een cheque ter waarde van 2.500 euro uit. 

De leeftijd vanaf 15 jaar is een lastige leeftijd, weten de vrijwilligers van stichting Jeugdwerk. ,,Deze jongeren willen in het weekend niet thuis zitten, maar ook niet naar een bar. We zijn heel blij dat we ze nu een plek kunnen bieden, waar ze samen kunnen komen, voor een leuk bedrag wat lekkers kunnen halen en een spelletje kunnen doen’’, vertelt Sjaak de Boer. De Skuil is inmiddels alweer een jaar open, de jongeren zijn er iedere vrijdag- en zaterdagavond tussen acht en elf uur welkom. Harmen van Laar: ,,We hoefden niet eens op te starten, het liep vanaf het begin heel goed. De jongeren waren meteen enthousiast en op zo’n avond komen er tussen de 30 en 100 jongeren langs.’’ Ook ouders tonen grote inzet: een vaste groep van 35 vrijwilligers staat op deze avonden achter de bar. ,,Maar we vinden het wel belangrijk dat de ouders niet tussen de jongeren in gaan zitten; ze moeten wel het gevoel hebben dat ze hun eigen ding kunnen doen’’, zegt Germen van Bezooijen.

Lees het hele artikel in het Urkerland van 2 februari.

Iedere vrijdag- en zaterdagavond kunnen jongeren in De Skuil terecht.