Afbeelding

Ook parttimers zijn gewild bij gemeente

Algemeen

Alhoewel in advertenties vaak vermeld staat dat de gemeente Urk voor vacatures mensen zoekt die 32 tot 36 per uur willen werken, wordt in de praktijk steeds vaker gekeken naar invulling voor parttimers. Daarbij is 18 uur per week de ondergrens. Dat zei burgemeester Cees van den Bos vorige week in de commissievergadering.

Gemeenteraadslid Marjanne Foppen (CDA) vroeg tijdens de rondvraag of de gemeentelijke organisatie genoeg oog heeft voor mensen die niet fulltime willen of kunnen werken. 

Door goed naar parttimers te kijken, zouden wellicht vacatures vervuld kunnen worden die anders open blijven staan. Net als vele andere overheden en organisaties heeft de gemeente Urk grote moeite om alle open plekken in te vullen. Dat leidt soms tot onderbezetting of tot de inhuur van dure externe krachten.

De gemeente hield onlangs een banenmarkt en adverteerde in de regio. Volgens de burgemeester leverde het initiatief tientallen geïnteresseerden op. ,,Daarbij is het absoluut niet uitgesloten om functies op te splitsen. Dat gebeurt zelfs al. Voorop staat dat we kandidaten zoeken die kwalitatief de beste zijn en goed passen op Urk.

Maximaal twee per functie

Om te voorkomen dat functies te erg versplinterd raken onder meerdere parttimers, wil de gemeente maximaal twee personen op één functie. Dat betekent een minimale inzet van 18 uur per week per werknemer.

Op dit moment staan bij de gemeente Urk vier vacatures open.