Afbeelding

Samen creatief aan de slag bij Plein 1890

Algemeen

Een klein groepje vrouwen verzamelt zich elke dinsdag getrouw bij Plein 1890. Daar kunnen ze tijdens de kunstochtend hun creativiteit de vrije loop laten, samen met Stieneke Oeverbeek. Tijdens het werken wordt gezellig gepraat en natuurlijk een bekkien gedronken.

Deze ochtend zijn de dames creatief bezig met houtskool. Geconcentreerd tekenen ze de zwart-wit geprinte afbeelding na, die voor hen ligt. Met hun vingers brengen ze schaduwen aan en zo komt langzaam maar zeker hun eigen kunstwerk tot stand. De activiteiten zijn elke keer weer anders, vertelt Stieneke: ,,Tekenen, schilderen, handwerken; we doen van alles hier. De groep is vaak meerdere ochtenden bezig om hun werk af te ronden, daarna verzinnen we weer een nieuw project. Het leuke is dat iedereen bezig gaat met dezelfde opdracht, maar deze op geheel eigen manier uitwerkt.” 

Sommige vrouwen komen al lange tijd in het kunstatelier, andere zitten er vandaag voor het eerst. ,,We vinden het hartstikke gezellig om nieuwe gezichten te zien. Dus als je ook van samen creatief bezig zijn houdt, kom dan ook eens gezellig langs!”