Afbeelding
Foto:

Het verhaal van de zwarte kat krijgt een staartje...

Algemeen

Naar aanleiding van het vp’tje (vakjargon voor het blauwe stukje op de voorpagina) in Het Urkerland van donderdag 18 januari over de grijze kat, kreeg de redactie een brief binnen. Bij Grietje van Keulen-Kramer aan het Topshoofd blijkt zich namelijk eenzelfde situatie voor te doen.

Dagelijks komt er bij haar een zwarte kat langs. ,,Hij heeft wit onder zijn kin en hij is erg lief, maar er is niemand die hem mist”, laat ze in haar brief weten. Ze heeft de schuur al een stukje voor hem opengezet, maar daar is het juist steenkoud. Bovendien heeft Grietje zelf al een zwarte kat, die het niet zo op soortgenoten heeft. Grietje sluit haar brief af met het volgende: ,,Is er iemand die de kat hebben wil? Hij is gratis op te halen aan het Topshoofd 37, tel. 681913.”

De kat zit op het moment van schrijven nog steeds in de schuur. Donderdagavond is er al wel een mevrouw geweest, die dacht dat het om haar eigen kat ging. Dat bleek niet zo te zijn. ,,Dan blijft hij nog even in de schuur”, aldus Grietje. ,,Ik geef hem een kruik, want in de schuur is het zo koud. Deze zwarte kat is aan komen lopen en zit altijd op mijn straatje, nu nog. Hij ligt vaak op een viskist - met een heerlijk kussentje - die ik voor hem heb neergezet. Ik hoop dat iemand belt die hem hebben wil, maar veel liefhebbers zijn al voorzien van een kat. We wachten het af.”