Afbeelding

Schepen rijden dinsdag op woensdag

Algemeen

Dit jaar vallen 20 en 21 februari op dinsdag en woensdag. En niet op maandag en dinsdag, zoals vermeld stond in diverse communicatie-uitingen van de gemeente én in de krant van afgelopen donderdag. En dat is van belang want op deze data vindt vanaf het bedrijventerrein een bijzonder transport plaats.

Drie schepen worden vanaf het bedrijventerrein over de weg richting de haven gereden. Een logistieke uitdaging omdat twee van de drie schepen maar liefst twaalf meter breed zijn. Langs de route moeten daarom auto’s verplaatst worden (er geldt een parkeerverbod) en het is nodig om diverse lantaarnpalen en verkeersborden te verplaatsen.

In de communicatie via de krant en via een brief aan omwonenden was een fout geslopen. Er was namelijk sprake van maandag 20 en dinsdag 21 februari, maar die data bestaan dit jaar niet. En iedereen die deze avond en nacht verwacht een glimp op te vangen van dit bijzondere transport, komt bedrogen uit. De rijdende schepen zijn echt pas vanaf dinsdagavond te zien. 

Voor alle duidelijkheid nogmaals de correcte data en tijdstippen: langs de route geldt een parkeerverbod van dinsdag 20 februari 20.00 uur tot woensdag 21 februari 6.00 uur. Voertuigen worden weggesleept als ze toch in het gebied staan.