Wethouder Willem Foppen (l) en directeur Riekelt Kramer (r) ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst.
Wethouder Willem Foppen (l) en directeur Riekelt Kramer (r) ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst.

Samenwerking IJsselmeervisafslag en Visveiling

Algemeen

De IJsselmeervisafslag Urk en Visveiling Urk gaan samenwerken. Op woensdag 21 februari 2024 tekenden wethouder Willem Foppen namens gemeente Urk en directeur Riekelt Kramer van Visveiling Urk een overeenkomst hiervoor in de IJsselmeervisafslag. De samenwerking van de visafslag en de visveiling omvat het veilproces en administratieve werkzaamheden.

Visveiling Urk gaat de IJsselmeervisafslag Urk faciliteren op automatiserings- en administratief gebied. Omdat de huidige software van de IJsselmeervisafslag aan vervanging toe was, is gekeken waar samenwerking van de visafslag en de Visveiling mogelijk was. Een afweging van verschillende opties heeft vanuit financieel oogpunt geleid tot deze samenwerking. De afslagactiviteiten van de IJsselmeervisafslag Urk blijven op de huidige locatie aan de Burgemeester J. Schipperkade. Visveiling Urk zorgt met de nieuwste software en administratieve ondersteuning dat aanvoer en aankopen van vis administratief en financieel afgewikkeld wordt.

Wethouder Willem Foppen en directeur Riekelt Kramer zijn beiden blij met de samenwerking: ,,Door deze samenwerking kunnen we op een moderne en efficiënte manier onze krachten bundelen. De IJsselmeervisafslag staat hiermee op een hoog niveau en kan blijven functioneren op haar traditionele plek op de haven. Het is mooi dat Visveiling Urk met haar kennis en infrastructuur hieraan bijdraagt.’’