Afbeelding

Zaak mishandeling aan de Rotholm op Urk uitgesteld; verdachte meldt zich voor niets bij de rechtbank

Algemeen

Een 44-jarige oud-inwoner van Urk kwam woensdag voor niets naar de rechtbank in Lelystad. De man moest zich hier samen met twee neven (32 en 24 jaar oud) melden voor een vechtpartij bij de bushalte aan de Rotholm, op 28 juni vorig jaar. Maar omdat er nog acht getuigen gehoord moeten worden, is de zaak verschoven naar 7 juni.

De twee neven van de man hadden die boodschap wel van tevoren doorgekregen, de 44-jarige oud-Urker niet. ,,Sterker nog, ik weet pas sinds gisteren dat ik moet voorkomen voor deze zaak”, legde hij de rechter uit.

Bedreigingen en een steen door de ruit

De man is de vader van het Nederlands-Marokkaanse gezin dat vorig jaar het dorp uit vluchtte, nadat er meerdere keren een steen door de ruit van hun woning werd gegooid. Er zouden ook bedreigingen zijn geuit richting de familie, die bestaat uit twee ouders, een oma en drie minderjarige kinderen.

Wat er precies is gebeurd tijdens de vechtpartij op 28 juni vorig jaar, is in nevelen gehuld

De vechtpartij op 28 juni 2023 staat daar volgens hem helemaal los van. Wat er precies gebeurd is die dag en door wie, wordt nu op 7 juni besproken tijdens de rechtszitting. Dan zijn als het goed is ook alle omstanders gehoord die bij de vechtpartij aanwezig waren. Daar hebben de advocaten van de twee andere verdachten namelijk om gevraagd en de rechter stemde daarmee in.