Afbeelding

Haperende lijndiensten van RRReis.nl gaan per 14 april minder vaak de weg op

Algemeen

Per zondag 14 april biedt vervoerder EBS een nieuwe dienstregeling aan, waarbij bussen minder vaak rijden, maar wel regelmatig. Een noodoplossing om de vele klachten die er zijn over het haperend busvervoer het hoofd te bieden. Concreet betekent het voor Urker passagiers dat sneldienst 215 Kampen – Urk vervalt en bus 218 Urk - Lelystad op andere tijden gaat rijden om beter aan te sluiten op de treintijden in Lelystad.

Op deze manier vertrouwt EBS (de vervoerder opererend onder de naam RRReis.nl) erop dat het personeelstekort beter kan worden opgevangen en wordt voorkomen dat ritten onverwacht uitvallen. ,,De start is op z’n zachtst gezegd niet vlekkeloos verlopen. We hebben onze reizigers daarmee tekortgedaan en daar balen we enorm van. We willen en moeten die problemen oplossen. Maar dat lukt op korte termijn alleen als we het tekort aan chauffeurs kunnen opvangen door iets minder te gaan rijden. We hebben de laatste tijd daarom hard gewerkt aan een nieuwe dienstregeling waarvoor minder chauffeurs nodig zijn. Hierdoor zullen er vanaf 14 april veel minder ritten uitvallen’’, aldus een woordvoerder van EBS. 

Reizigers kunnen de nieuwe vertrektijden vanaf nu online inzien via RRReis.nl. De vervoerder heeft van Provincie Flevoland tot eind van dit jaar de tijd om de zaken op orde te krijgen.