Afbeelding

Nieuwe campagne gemeente Urk en DURF: ‘Ons mooie dorp is geen racebaan’

Algemeen

,,We willen veiligere wegen in ons dorp. Dat is het nadrukkelijke signaal dat onze inwoners geven’’, stelt de gemeente. Daarom wordt vol ingezet op het bevorderen van de verkeersveiligheid. De gemeente lanceert in samenwerking met DURF een nieuwe campagne: ‘Ons mooie dorp is geen racebaan’.

Aldus de woordvoerder van de gemeente vertolkt de campagne de stem van het overgrote deel van de Urkers, die zich zorgen maken over verkeersveiligheid en verkeerslawaai. ,,Een aantal inwoners geven letterlijk stem aan de campagne en zijn in de komende tijd te zien in advertenties en op posters. Ook als het gaat om verkeersveiligheid is het belangrijk om onze verantwoordelijkheid met elkaar te nemen. Het gaat immers om ónze eigen wegen – die willen we veilig maken én houden. Het is mooi om te zien hoe bijvoorbeeld Beth Post meedoet aan de campagne op haar scootmobiel. Zij herinnert alle ouders eraan: ‘We checken of die van oens dat niet dut’.’’

Waarnemend burgemeester Jan Westmaas, die zelf ook meedoet aan de campagne zegt: ,,Beth doelt in dit geval natuurlijk op onverantwoord rijgedrag van onze kinderen. Ik stel voor dat we haar advies ter harte nemen.’’ De campagne en het beeldmateriaal wordt nader toegelicht op urk.nl.

Burgers worden opgeroepen om het te melden wanneer overlast ervaren wordt bij bijvoorbeeld scooterlawaai en brommers zonder kenteken. Dat kan, anoniem, via urk.nl/melden.