Afbeelding

Jelmer Brussé verlaat een jaar lang Urk voor zendingswerk in Madagaskar

Algemeen

Na een aantal jaar als docent Frans voor de klas, was Jelmer op zoek naar iets anders. Grenzen verleggen en meer persoonlijk lesgeven was zijn wens. Dat deze al zo snel uit zou komen, had hij niet verwacht. Volgende maand vertrekt hij voor Stichting Kimon naar Madagaskar, om daar les te geven aan twee zendingsgezinnen. 

Stichting Kimon is een interkerkelijke zendingsorganisatie, en heeft wereldwijd projecten gericht op kinderen in nood. Project ‘Hosanna’ bevindt zich in Madagaskar, waar gezin van Holst actief is. Jelmer vertelt: ,,Omdat hun werk veel tijd en energie kost, zochten ze een onderwijsvrijwilliger voor hun kinderen, en die van een ander Nederlands zendingsechtpaar. Via via kreeg ik de vacature doorgestuurd, precies in de tijd dat ik op een kruispunt in mijn leven stond, en op zoek was naar meer zingeving.” 

De juiste persoon

Een traject van gesprekken, testen en training volgt, alle resultaten daarvan wijzen uit dat Jelmer de juiste persoon is voor de functie. ,,Ik wil echt iets betekenen voor mijn medemens, daar word ik gelukkig van. Dat kwam ook uit de testen. Daarbij groeide ook mijn verlangen om dienstbaar te zijn in Gods koninkrijk” 

Wonderlijk geholpen

Nadat Jelmer in januari officieel groen licht krijgt van de organisatie, worden acties opgezet, en een thuisfrontteam ingeschakeld. ,,Ik ben de laatste tijd heel wonderlijk geholpen, en ik geloof dat de rest ook goed gaat komen. Zo mocht ik de collecte van het afgelopen Passie-en Paasconcert ontvangen. Ik mag dat zien als bemoediging en bevestiging door God.”

Afwisselend en uitdagend

In Madagaskar krijgt Jelmer een eigen plekje bij familie van Holst, waar hij privéles gaat geven aan acht kinderen. ,,De oudste is 14, en de jongste is 4. Heel afwisselend dus, en ook wel echt een uitdaging. Wat ik ook erg bijzonder vind, is dat ik mag meehelpen op de kinderclubs in Madagaskar. Het liefst zou ik volgende week al instappen.”

Wie Jelmer wil volgen tijdens zijn verblijf in Madagaskar, kan een kijkje nemen op zijn Instagrampagina: @meester.in.madagaskar.