Het Urkerland

Auto slaat over kop na achtervolging

Een automobilist heeft vrijdagavond een ravage aangericht op de Lange Dam. Hij crashte tijdens een politie-achtervolging, waarbij de auto op de kop eindigde.

Rond kwart over elf wilde de politie een auto controleren op het haventerrein. De bestuurder kreeg een stopteken, maar ging ervandoor. De agenten zetten een achtervolging in, waarbij binnen de bebouwde kom snelheden van 90 kilometer per uur werden aangetikt.  

Op de Lange Dam, tussen Oude Dijk en Hooiland, ging het mis. De auto reed over een vluchtheuvel en ramde een paaltje, waarna het voertuig twee geparkeerde auto's raakte en op de kop tot stilstand kwam. De bestuurder sloeg vervolgens op de vlucht, maar de politie kon achterhalen wie het was. De man krijgt meerdere boetes en kan waarschijnlijk zijn rijbewijs inleveren.  

Op de Lange Dam bleef een ravage achter. Verspreid over de weg lagen brokstukken en glasscherven. Een berger nam de over de kop geslagen auto en één van de geparkeerde auto's mee. Vermoedelijk moeten beide voertuigen total loss verklaard worden. De andere betrokken auto moet een spiegel missen en heeft beperkte schade aan de linkervoorzijde. Een derde geparkeerde auto werd op een haar na niet geraakt en kon onbeschadigd blijven staan.