Het Urkerland

Burgemeester verklapt op school: 'Ik wilde boer worden'

Boer, dat had de burgemeester graag willen worden. En daarom las hij de kinderen van de Obadjaschool dinsdagmiddag voor uit een boek dat over een boer ging. De leerlingen luisterden geboeid naar de burgervader.

In het kader van de landelijke Kinderboekenweek met het thema 'Worden wat je wil' werd burgemeester Cees van den Bos uitgenodigd op de Obadjaschool, die nu in De Ark huist. Daar zongen de leerlingen van groep 1 tot en met 8 eerst een psalm en na gebed hadden de kinderen veel vragen voor de burgemeester. 'Wat moet u allemaal doen voor uw werk?', vroeg een leerling. Dat legde de burgemeester even uit: 'Veel vergaderen, naar mensen die heel oud zijn geworden toegaan of op bezoek bij mensen die al heel lang zijn getrouwd. En vooral heel veel praten!' Ook waren de leerlingen zeer geïnteresseerd in de ambtsketting van de burgemeester. Een aantal kinderen mocht voelen hoe zwaar deze is en straalden met de zilveren keten om hun nek. 

Voor de kinderen is het lezen heel belangrijk. ,,En omdat sommige leerlingen lezen niet leuk vinden, leek het ons een goed idee iemand uit het werkveld te laten komen om een stukje voor te lezen'', vertellen Riëlke Meijwaard en Jennine van Werven van de school. ,,We hebben de burgemeester bereid gevonden om te komen voorlezen en dat was voor de leerlingen erg interessant.'' Ook ouders mochten deze middag aanwezig zijn. Binnen de school werd er verder gewerkt aan het thema 'Worden wat je wil' doormiddel van boekenhoeken en knutselwerkjes over de beroepen van ouders.