Het Urkerland

Denise Korf met Chicco naar NK

Afgelopen zaterdag was het een spannende dag voor stal Horseteam.

Met vier pony’s werd deelgenomen aan de regiokampioenschappen in IJsselmuiden. Denise Korf behaalde een eerste prijs en daarmee een ticket voor het Nederlands kampioenschap.

 

Alisha Korf en haar zus Denise Korf hadden, net als hun nicht Anne Gré Zeeman, tijdens de kringkampioenschappen een startbewijs bemachtigd voor de regiokampioenschappen Overijssel.

 

Overijssels kampioen

Als eerste moest Denise met haar pony Chicco starten. Een parcours van tien hindernissen en elf sprongen moest binnen een bepaalde tijd foutloos gereden worden. Denise reed foutloos en mocht daarna met alle foutloze ruiters een finale rijden op tijd. In de finale nam Denise met haar pony Chicco heel veel risico, maar wel met resultaat. Ze ging als snelste over het parcours en behaalde zo het Overijssels kampioenschap. Daarnaast kreeg de combinatie een uitnodiging voor het Nederlands kampioenschap.

 

Hierna was het de beurt aan Anne Gré Zeeman met haar pony Nova. Een foutloze ronde leverde haar een finaleplaats op. In de finale miste ze een hindernis en verspeelde zo haar kansen op het NK. Wel kreeg zij van de jury drie maal een acht; voor de wijze van rijden, voor houding en zit en voor de uitstraling van pony en ruiter.

 

Alisha Korf had tijdens de kringkampioenschappen met haar beide jonge en onervaren pony's een ticket bemachtigd. In haar rubriek gingen vijftig ruiters van start voor één startbewijs bij het NK. Alisha moest met Sidney de spits afbijten wat extra spanning gaf. Helaas viel er een balk, maar ook Alisha kreeg van de jury drie maal een acht.

 

Met haar tweede pony Salto Patento kreeg Alisha een tweede kans. Deze jonge pony mist nog de ervaring en maakte ook een klein foutje, waardoor zij helaas niet uit mochten komen in de finale, maar Alisha kon toch terug zien op twee hele mooie rondes.